Jarno Trulli a héten szerződést bontott korábbi csapatával, a Renault-val. Tegnap pedig már be is jelentették, hogy a Toyotánál folytatja. Ez a hír kevésbé kavarta fel a Forma-1-et, hiszen már régóta kész tényként kezelték, hogy Trulli a japán csapatnál versenyez.

Az olasz pilóta nem csak az üléspróbán van már túl, hanem már tesztelte is a Toyota TF 104B-t. Angliában a Silverstone-i pályán tesztelhette a versenyautót Trulli.

“Nem titok, hogy néhányszor már tárgyaltunk Jarno Trullival, hogy csatlakozzon a Panasonic Toyota Racing-hez, de a szerződést csak a héten írtuk alá. Jarno megmutatta ebben az évben az időmérőkőn és versenyeken is tehetséget, érettségét, hisszük, hogy ő a tökéletes társ Ralf számára. Szeretném leszögezni, hogy nem lesz csapatsorrend a Toyotánál, Jarno és Ralf mindketten elsőszámú pilótáink lesznek.” – mondta Tsutomu Tomita csapatvezető.

Jövőre a Toyota jelenlegi két versenyzője marad a csapatnál, de más szerepet kapnak. A korábban a pénteki teszteken szereplő, majd az utóbbi négy versenyen rajthoz álló Ricardo Zonta ismét tesztpilóta lesz, a versenyzéstől visszavonuló Olivier Panis is teszteken vezet majd.

A jelenlegi második számú tesztpilóta, az ausztrál Ryan Barisco nem kap feladatot a Toyota Forma-1-es csapatánál jövőre.