Hazai szempontból remekül indult a 19. Magyar Nagydíj. Medgyessy Péter Magyarország Miniszterelnöke a futam előtt bejelentette, sikerült megegyezni Bernie Ecclestone-nal a folytatásról. Ahogy az államfő elmondta, Magyarországnak sikerült a korábbi 2006-ig szóló szerződést újabb öt évvel meghosszabbítania. 2011-ig biztosan rendeznek Forma-1-es futamot a Hungaroringen. Ezzel hazánk az egyik leghosszabb szerződéssel bír a jelenlegi futamok közül.

Ahogy az Medgyessy beszédéből kiderült, hazánk ezután is ugyanazokat a feltételeket teljesíti, mint eddig. Azaz valószínűleg marad az évi 10,5 millió dolláros fizetendő jogdíj. Ez nem is tűnik annyira soknak, ha figyelembe veszzük, a Maláj Nagydíj 13,5 milliót, Bahrein 18, Kína pedig 30 millió dollárt fizet be. Persze vannak olyan pályák, amelyek könnyebb helyzetben vannak ebből a szempontból. Monza és a Monte-Carlo például egyáltalán nem fizet.

Más kérdés viszont, mi lesz a dohány reklámokkal az Európai Unió egyre szigorodó szabályozásának közepette. Nálunk ugyanis nem csak a versenycsapatokon tűnnek fel ezek a feliratok, hanem a verseny névadó szponzora is egy dohányipari termék.

Fotó: Š2004 Hungaroring Sport Rt. minden jog fenntartva.