A Minardi csapat nem rendelkezik elegendő pénzügyi erőforrásokkal ahhoz, hogy a versenyek között rendszeresen teszteljenek. Azonban amíg a többi csapat is Olaszországban vendégeskedik, a faenzai csapat is velük tart. Ahogy történt ez ezen a héten is Mugelloban. Rengeteg munka szerepelt a tervekben. Az új aerodinamikai csomag mellett, -amelyet már Imolában is kipróbált a Minardi- az új fékrendszert és engéscsillapítókat is vizsgálták a teszt folyamán.

Baumgartner Zsolt csapattársa Gianmaria Bruni elégedetten nyilatkozott csütörtökön az eredményekről, miután vezette a PS04B-t.
„Nagyon jól sikerült a teszt, elégedett vagyok az autó egyensúlyával. Ez megmutatkozott a leggyorsabb körünk során is, ami másfél másodperccel gyorsabb volt, mint a tavaly ugyanitt teljesített idő. Nagyon jól dolgoztak a fiúk, az autó minden helyzetben jobb volt. Pozitiv eredményekkel utazhatunk jövő héten Spanyolországba.”

„Azzal töltöttük a napot, hogy az új aerodinamikai és futómű elemeket értékeljük.” -mondta Andy Tilly vezetőmérnök, majd így folytatta „ Emellett gumi teszt is szerepelt a programban, valamit a Cosworth-tól kapott modosított motort is vizsgáltuk, amely egész nap remekül működött. Az új elemek, amelyeket Spanyolországban fogunk használni, biztatóak voltak.”

„Az Imolában nyújtott gyenge teljesítményünk miatt, az új aerodinamikai csomagról kevés információnk kaptunk, ezért ma Mugelloban legfőképp erre koncentráltunk. Nagyon jól sikerült a karosszéria kiegyensúlyozása, ami azt jelenti, hogy sikerült előrelépnünk. Az emberek munkája a szélcsatornában és a gyárban, valamint a partnereinknél a Cosworth-nál és a Bridgestone-nál az egész csomagunk javulását eredményezte. De Gimmi szakszerű beszámoló az autó viselkedéséről is sokat segítettek.” –mondta a Minardi sport vezetője John Walton

Az egynapos teszt alatt Bruni 74 kört tett meg, a legjobb ideje 1:23.910 volt.