Amikor azt hisszük, hogy újabb őrültséget már nem tudnak kitalálni, a japánok mindig lenyűgöznek bennünket. Slágerterméknek ugyan még nem lehet nevezni, de egyre többen keresik azokat a golyóstollakat, melyek belsejében élő férgek találhatóak.

A férges golyóstoll az új japán őrület 1

Az íróeszköz felső részében olyan paraziták találhatóak, melyek elsősorban halakban fordulnak elő a természetben. Az aprócska élőlények azonban az emberre is veszélyesek lehetnek, ha nyers vagy nem jól elkészített tengeri ételeket fogyasztunk: a férgek a szervezetbe jutva fájdalmakat, hányingert, súlyosabb esetekben májnagyobbodást és sárgaságot okozhatnak.

A tollakat a haltermeléséről ismert Kócsi prefektúrában készítik, de ez még nem magyarázza meg, hogy miért szeretne bárki is egy komoly egészségügyi panaszokat okozó férget a tollába. A dolgot ráadásul az sem teszi vonzóbbá, hogy az élőlények nagyjából 4-5 nap után elpusztulnak táplálék nélkül a toll felső részében lévő kicsi, átlátszó tartályban, így utána legfeljebb az élettelen testek lebegését lehet csodálni írás közben.

Mindezek ellenére voltak már, akik vettek a darabonként 950 jenért (2600 forintért) árult tollból.