A sózómozdulatáról elhíresült török hentes és szakács, Salt Bae éttermében az egyik legexkluzívabb fogást nem az íze emeli ki a magas gasztronómiából. Sokkal inkább a látvány, a műsor, ami az Instagram-posztok lájkgyüjtő háborúinak idején talán még fontosabb is, mint az ízhatás. 

Egy havi fizetésbe kerül ez a szelet hús, igaz, valódi arany borítja 1

Salt Bae 24 karátos, színarannyal bevont marhahúst kínál vendégeinek, így az ár említése nélkül is kiderül a fotókról, hogy ez nem mindennapi különlegesség. A Golden Tomahawk lényege, hogy a bélszínen egy jókora darab bordacsontot is rajta hagynak, az alapanyag pedig a legnemesebb wagyu-marha.

Erre jön az aranyborítás, amivel együtt pontosan 1000 dollárra emelkedik a fogás ára. Vagyis ezért a mutatványért durván 300 ezret kell fizetni annak, aki betér a sózóbajnok éttermébe. Ahol pedig ilyen a főfogás, ott a mellékes tételek sem olcsóak, egy tál spagettiért, amit szűzpecsenyével tálalnak, 80 dollárt, azaz szűk 25 ezer forintot kell fizetnünk.

Egy havi fizetésbe kerül ez a szelet hús, igaz, valódi arany borítja 2

Az étteremlánc Miamiban található tagjában ilyen egy esti menü számlája. Kicsivel több, mint 5000 dollár, vagyis 1,5 millió forint volt ez a vacsora.

Ennek ellenére mindig van vendég, ez már az a szint, ahol a társadalom felső egy százalékát képviselő, végtelen bankszámlákkal rendelkező elit szórakozik, közöttük pedig akadnak bőven, akik vevők az ilyen szintű hedonizmusra.