A miami székhelyű vállalat hétnapos körutakat tervez. Athénból július 25-én, a jamaicai Montego-öbölböl augusztus 7-én, a Dominikai Köztársaságban fekvő La Romana kikötőjéből pedig augusztus 15-én fut ki az első hajó.

A Norwegian Cruise Line Holdings hétfőn kért engedélyt az amerikai járványügyi hatóságtól (CDC) arra, hogy július 4-től hazai kikötőkből is elindíthassa hajóit. A vállalat azt ígérte, hogy a legénység minden tagjától és az utazóktól is megköveteli a Covid-19 elleni védőoltást, különben nem léphetnek az üdülőhajókra.

Az 1966-ban alapított Norwegian Cruise Line flottája 28 hajóból áll, mintegy 60 ezer utas a kapacitása, és szerte a világon több mint 490 úti célba közlekedik. A társaság fennállásának legsúlyosabb évén van túl, miután a koronavírus-járvány miatt elrendelt utazási korlátozások teljes leállásra kényszerítették. A nettó veszteség meghaladta a négymilliárd dollárt.

A Norwegian vetélytársai, a Royal Caribbean Group és a Crystal Cruises már korábban jelezték, hogy júniusban, illetve júliusban indítják el luxushajóikat a karib-tengeri térségben.