A világhírű zenész még tinédzser korában, a Beatles alapítása előtt követte el a lopást barátjával és későbbi zenésztársával, George Harrisonnal, és évtizedekkel később levelében kért érte bocsánatot.

McCartney és Harrison 1958-ban autóstoppal utazgattak Walesben. Harlechben egy farmon állították fel sátrukat. Egy éjszakai vihar miatt beköltöztek a házba és egy hétig maradtak, eközben összebarátkoztak a Brierley család fiával. A következő évben is visszatértek a családhoz, ekkor vitték magukkal a takarót.

Harminc évvel később McCartney kézzel írott levélben kért bocsánatot Irene Brierley-től, miután a nő viccelődve megemlítette neki a takarót egy levélben.

“Kedves Mrs. Brierley (Irene), végre eljutott hozzám levele, és sajnálattal hallottam ‘adósságomról’. Jól emlékszem, milyen jól éreztük magunkat Harlechben és remélem, a mellékelt csekk rendezi különbözőségünket. Elnézést a macskakaparásért, de ezt egy zötykölődő gyorsvonaton írom” – olvasható a levélben, melyben a zenész sajnálatát fejezi ki a nő férjének halála miatt is.

A levélhez McCartney egy 30 fontról (mintegy 12 ezer forintról) szóló csekket mellékelt. A kézírásos levél ugyanakkor az árverésen legalább 3000 fontot (1,2 millió forintot) érhet.