Robert Fripp a kortárs könnyűzene progresszív rock névvel illetett műfajának egyik legnagyobb hatású gitáros-zeneszerzője. Munkássága úttörő a gitár alternatív alkalmazásait illetően; ezek közé tartozik például az általa kifejlesztett soundscape technika, amely több hangsáv egymást követő, illetve egymás melletti megszólaltatását jelenti, utánozhatatlan hangzást eredményezve. 

Az 1968-ban alapított King Crimson zenekar tagjaként világszerte ismerik a nevét, de a koronavírus őt is otthonülésre kárhoztatta, ami egy turnézó, színpadhoz szokott zenész életében pokoli törés.

Felesége szintén régi motoros a popszakmában, a 62 éves Toyah Willcox 1977 óta szerepel a világ színpadjain, így ő is nehezen bírta a bezártságot.

Ezért kicsit feldobták Toyah YouTube-csatornáját, ahol immár közösen gyártják az otthon rögzített tartalmat. Főleg híres számok feldolgozásait adják elő, amiben semmi különös sem volt, egészen január elejéig. Ekkor a Metallica – Enter Sandman előadása már milliók tekintetét ragadta meg, a felvételt elindítva talán írni sem kell, hogy miért:

Azóta ráéreztek erre a stílusra, és a helyzet csak fokozódott, vagy hogy frappánsan fogalmazzunk, egyre csak keményedett.

Videóikkal bizonyították, hogy a rock ‘n roll életforma kortalan, és semmi baj nincs azzal, ha valaki kellő öniróniával tud komolytalan lenni a kamera előtt, hatvan felett.