Nehéz feladata van a televízió-gyártóknak manapság, ha ki akarnak tűnni az igencsak sűrű mezőnyből. Egyesek óriási méretekkel, míg mások meghajlított képernyőkkel próbálkoznak. A Bang & Olufsen teljesen más irányba ment el. A dán vállalat nem a képernyővel machinál ugyanis, inkább a hangrendszerre fektették a hangsúlyt.

Ilyet még nem láttál: összecsomagolja magát a tévé 1

A trükk lényege, hogy az elektronikát és a hangszórókat tároló, tölgyfából és alumíniumból készült rekeszek részben kitakarják a 77 colos képernyőt, amíg az nincs használatban. Azonban ha bekapcsoljuk a tévét, az kicsomagolja magát. Elég látványos, nemde?

A 4K-s OLED képernyővel ellátott eszköz a Milánói Design Héten mutatkozott be a nagyközönségnek. A televíziót tudással is felvértezték a mechanika mellett, gyárilag támogatja a Netflix, az Amazon és a YouTube szolgáltatásait. A tulajdonosok emellett telefonjaikat is csatlakoztathatják a nagy képernyőhöz, legyen szó androidos, vagy iOS-t futtató készülékről. Mindemellett a tévé még Bluetooth-támogatást is kapott.

Ilyet még nem láttál: összecsomagolja magát a tévé 2

Ha valakinek nem lenne elég az a hangzás, amit a mozgó alkatrészek tudnak, az egy nyolc hangszóróból álló Beolab-szettet is csatlakoztathat a készülékhez az igazi mozis élmény érdekében. Az ősztől megvásárolható tévé nem lesz olcsó, ára 21 ezer dollár (6 millió forint) körül alakulhat.

Ilyet még nem láttál: összecsomagolja magát a tévé 3