A sózómozdulatáról elhíresült török hentes és szakács, Salt Bae éttermében az egyik legexkluzívabb fogást nem az íze emeli ki a magas gasztronómiából. Sokkal inkább a látvány, a műsor, ami az Instagram-posztok lájkgyüjtő háborúinak idején talán még fontosabb is, mint az ízhatás.

Salt Bae 24 karátos, színarannyal bevont marhahúst kínál vendégeinek, így az ár említése nélkül is kiderül a fotókról, hogy ez nem mindennapi különlegesség. A Golden Tomahawk lényege, hogy a bélszínen egy jókora darab bordacsontot is rajta hagynak, az alapanyag pedig a legnemesebb wagyu-marha.
Erre jön az aranyborítás, amivel együtt pontosan 1000 dollárra emelkedik a fogás ára. Vagyis ezért a mutatványért durván 300 ezret kell fizetni annak, aki betér a sózóbajnok éttermébe. Ahol pedig ilyen a főfogás, ott a mellékes tételek sem olcsóak, egy tál spagettiért, amit szűzpecsenyével tálalnak, 80 dollárt, azaz szűk 25 ezer forintot kell fizetnünk.

Az étteremlánc Miamiban található tagjában ilyen egy esti menü számlája. Kicsivel több, mint 5000 dollár, vagyis 1,5 millió forint volt ez a vacsora.
Ennek ellenére mindig van vendég, ez már az a szint, ahol a társadalom felső egy százalékát képviselő, végtelen bankszámlákkal rendelkező elit szórakozik, közöttük pedig akadnak bőven, akik vevők az ilyen szintű hedonizmusra.
