Múlt héten zajlott Las Vegasban a világ legnagyobb technológiai kiállítása, a CES, melyet mi is a helyszínen néztünk meg. Számtalan termékkel találkozhattak a látogatók az igen hasznos, jövőbe mutató innovációktól kezdve a már-már nevetséges kütyükig.

Utóbbi kategóriához csatlakozott az Adata is, akik a gamerek között népszerűnek számító XPG Summoner billentyűzetük aranyozott változatát mutatták meg a világnak. A 24 karátos nemesfémmel bevont klaviatúra elkészítése a számítások szerint 2500 dollárba (750 ezer forintba) került, ám árcéduláján már 10 ezer dolláros (3 millió forintos) ár szerepelne, ha boltokba kerülne. A tajvani gyártó szerint azonban erre nem kerül sor.

Itt a CES „legaranyosabb” kütyüje 2

Az igen drága, viszont cserébe nem túl szép billentyűzetből többet is készítettek, melyekből a legfontosabb üzleti partnereknek küldtek egyet-egyet, de a thaiföldi királyi család egy tagja is kapott ilyen ajándékot. Az aranyozást leszámítva az eszköz ugyanazt tudja, mint egy átlagos gamer billentyűzet: minden gombja állítható színű háttérvilágítást kapott, emellett közvetlenül innen irányítható a számítógép hangereje is. Egy USB-csatlakozó is helyet kapott az oldalán, ahová az egerünket dughatjuk, így megkönnyítve a játékosok dolgát.

Akinek egyébként az aranyozás nélküli billentyűzet tetszik, az akár 119 dollárért (36 ezer forintért) megrendelheti a különböző online áruházakból.