Újabb elég aggasztó hibajelenséget produkált egy Tesla Cybetruck, amiről egy tulajdonos számolt be Twitter-fiókjában. Az autóra öt évig várt, de utána csak négy órán át tudta élvezni az elektromos furgon adta örömöket, mert a gép egy háznak ütközött, és csúnyán összetört. 

A típust már visszahívták a gázpedál laza borítása miatt, ami lecsúszhat, és így benyomott állapotban rögzülhet a pedál, ami váratlan gyorsulást eredményezhet.

A Cybertruck így is megállítható, a fékpedált lenyomva kikényszeríthető a teljes lassulás, de ezt követően le kell állítani az autót, és kézzel kiszabadítani a pedált, különben újra nekilódul magától. Mondani sem kell, hogy egy ilyen esetben nem egyszerű nyugodtnak maradni, ha egy 845 lóerős, 3 tonnás villanypick-up kezd el akaratunkon kívül vágtázni, az maga a katasztrófa receptje. 

Ez az eset viszont más volt. Itt a tulajdonos fékezett, méghozzá minden erejével, mégsem volt képes megállítani a gyorsulást. A fékhatás nem írta felül a gyorsítás funkcióját, a Twitteren @bfreshwa néven futó tulajdonos állítása szerint mind a gázpedál, mind a kormány nem reagált a rémisztő eset során, így az autó hosszú féknyomot húzva száguldott bele a szomszéd házába, az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette. A hátsó, blokkoló tengely 15 méteres csíkot húzott, de az elöl dolgozó villanymotor nem állt meg, ezért bekövetkezett a baleset. 

Az esettel kapcsolatban a tulajdonos megkereste a Teslát is, de hivatalos, pontos választ nem tudtak adni a hiba forrását illetően, talán szoftveres probléma lehetett, a lejtőn haladva valamiért a fékezés nem írta felül a gyorsítási szándékot.