A május második felében rendezett Straightliners Speed Week gyorsulási versenyen Aston Martinok, Ferrarik és McLarenek sűrű tömegéből tűnt ki egy talicska. Ugyan erőből nem győzte le a felsorolt sportautókat, ahhoz a 84,627 km/órás sebesség is elegendőnek bizonyult, hogy beírja magát a Guinness Rekordok Könyvébe – írja a BBC.

Az Észak-Angliában található elvingtoni repülőtéren felállított rekord mögött egy szerelő, Dylan Phillips áll. A 38 éves férfi – aki egyszerre érezte „szórakoztatónak” és „szürreálisnak” a kihívást – a portálnak azt nyilatkozta, az őrült gondolat egy kocsmában ülve pattant ki a fejéből. „Mindig is őrült dolgokat kreáltam, a talicskát végül a móka kedvéért építettem meg” – mondta.

Need your gardening done in a hurry? Mechanic Dylan Phillips is your man He has just set a Guinness World Record for...

Közzétette: BBC Wales News – 2024. június 6., csütörtök

Pedig előtte nem is tudott róla, hogy létezik ilyen világrekord, de miután utánanézett, Philips a fészerében megépítette a motoros szerkezetet, ami 10 km/órával döntötte meg a korábbi, 74 km/órás csúcsot. A rekorddöntést úgy értékelte, hogy „kényelmetlen volt és ijesztő, főként a lassítás jelentett problémát, ugyanis csak elöl vannak fékek”.

Ennek ellenére az átalakított talicska nagy népszerűségnek örvendett. „Akkora őrültség, hogy mindenki imádja. Amikor meglátod, nem lehet nem mosolyogni” – jegyezte meg.

Szélsebesen száguldó gördeszkáról, játékautóról és kukáról hallottunk már, de mint az látható, tudnak még újat mutatni az elszánt Guinness-rekorderek.