Az ausztrál gépészmérnök, Raine Kent nem átlagos adrenalinfüggő. Neki egy „hétköznapi” halálközeli élmény már meg se kottyan, így igazán extrém módot keresett arra, hogy saját szintjének megfelelő élményeket gyűjtsön. 

Megcélozta a gördeszkás sebességrekordot, amihez egy különleges, elektromos hajtással rendelkező deszkát használt. A kísérlet során elérte a 132 km/órát, amivel igencsak túltett az eddigi Guinness-rekordon, ami 95 km/óra volt.

A merész rekorder szakmai tudását is kamatoztatta a cél érdekében. A gördeszka egyedi konstrukció, amit ő maga hozott össze, és Raith néven saját elektromosgördeszka-márkát indított el. Több olyan megoldása is van, amire eddig nem volt példa eddig a szegmensben, így nem csoda, hogy akart a vállalkozásnak némi hírverést, és mi lenne jobb reklám egy Guinness-rekordnál?

Az általa épített konstrukció a Vengeance (Bosszú) nevet kapta. A négy villanymotorral szerelt 12 kilogrammos deszka tengelytávolsága 76 centiméter, és akár 120 kilogrammos ember is ráállhat. Az energiát egy 10Ah-s lítium-polimer-akkumulátor adja, ezzel nagyjából 35 kilométeres hatótáv érhető el, de természetesen nem 130 km/órás tempóval.