Látványos bravúrt vitt véghez Marcel Paul, aki minden idők leggyorsabb átalakított játékautójával írta be magát a Guinness-rekorderek közé. Ahogyan arról a Sun beszámolt, a német villamosmérnök-hallgató egy Porsche-emblémás miniatűr járgánnyal döntött világrekordot a Hockenheimringen, ahol 148,45 km/órás sebességet rögzített az elbíráló testület.

Az arról készült videóval a Guinness Rekordok Könyvének (GWR) közösségi felületein is megemlékeztek a rekorddöntésről:

Paul megadta a módját a rekorddöntésnek, annak ugyanis bukósisakban és versenyzői overallban vágott neki. Szinte ráfeküdt az autóra, amin viszonylag kevés látható jele volt a változtatásoknak: a leginkább szembetűnők közé a sebességmérő, a gyújtáskapcsoló és a felcsavarozott kormányszerkezet tartozott.

Tíz hónapon át dolgozott a „zsebrakétáján”, amivel egyetlen célja volt az egyetemi hallgatónak, mégpedig az, hogy elérje a 88 mérföld/órás (141,62 km/órás) sebességet. Arra is magyarázatot adott, hogy miért pont a 88 mérföld/órát tűzte ki célul: a Vissza a jövőbe című trilógiában a DeLorean DMC-12 ekkora tempónál tudott utazni az időben.

Egész biztos, hogy rendhagyó átalakításokból nem ez volt az első, de nem is az utolsó. Tavaly a Vezess is beszámolt egy nem hivatalos sebességrekordról, amit egy kukával állítottak fel – igen, egy kukával: