A villanyautó-tulajdonosok már tapasztalatból tudják, hogy a szélsőséges hőmérsékletek és a nagy töltési sebesség üti egymást. Hőségben és fagyban lassú a töltés, de néhány Tesla-tulajdonos  felfedezte, hogy forró nyári napokon egy házi megoldással tudnak némi plusz töltési sebességet nyerni a Supercharger állomásokon, ezzel csökkentve a „madzagon” töltött idő mennyiségét. 

Egyszerű a módszer, a hőelvonás elvén működik, és csak egy nedves rongy, törülköző kell hozzá. A megoldás már néhány éve kering a Tesla-fórumokon és más online közösségekben, de a nyár közeledtével mindig előkerül, és talán jól jöhet hazai Tesla-tulajdonosoknak is, akik még nem találkoztak vele. 

Ahogy a neve is mutatja, egy nedves ruhadarabot kell a töltőkábelre tekerni. Közvetlen napsütés esetén, kánikulában működik igazán, amikor a fekete eszköz magától felforrósodik, még töltés sem kell hozzá. A korábbi, V2-es Supercharger töltőoszlopok esetén, (amelyek nem rendelkeznek aktívan hűtött kábelekkel) lehet igazán mérhető eredményt elérni. 

A neves ruha a csatlakozó érzékelőjét hűtő, ami a töltési sebességért felel. Mivel így hűvösebbet érzékel, nagyobb teljesítményt enged a töltéshez. Egy Tesla-tulajdonos tesztje szerint a legkeményebb hőségben bevetve a trükköt 60 kW-ról egészen 95 kW-ig növelte a töltési teljesítményt. Mások is hasonló eredményekről számoltak be a Tesla-tulajdonosok fórumain. 

Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez a kissé unortodox megoldás csak a forróság enyhe hatását tudja némileg csökkenteni. Nyolcvan százalék felett ugyanúgy belassul a töltés, rakjunk akármilyen rongyot a kábelre, ráadásul ez nem hivatalos megoldás, így mindenki csak saját felelősségre vesse be, ha tényleg fontos az a pár perc.