Jimmy Donaldson, ismertebb nevén MrBeast 1998. május 7-én született, azaz tegnap lett 26 éves. A rá jellemző mértéktelenség jegyében, és a figyelem fenntartásának érdekében az alkalmat ünnepelve kioszt követői között 26 darab Teslát. 

A videós tegnap jelentette be az Instagramon (és más közösségi csatornáin) a nyereményjátékot, amelyen ő maga látható egy mezőn állva, a 25 darab Tesla Model 3-mal és egyetlen Cybertruckkal körülvéve. Utóbbi a verseny fődíja, csodás darab:

Születésnapján autókat oszt szét az ismert videós 1

Az autókra azok esélyesek, akik hozzászólnak a bejegyzéshez, és megjelölik rajta két ismerősüket. És nagyjából ennyi az egész: a sztár csak ezekből az indulókból választja majd ki a 26 darab nyertest, de azért vannak feltételek.

Először is, a versenyen csak az alábbi országok lakosai vehetnek részt: Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada, Chile, Franciaország, Németország, India, Japán, Kanada, Mexikó, Dél-Korea, Németország, India és az Egyesült Királyság. Másodszor, a részvételhez legalább 18 évesnek (vagy a helyi szabályzás szerint nagykorúnak) kell lennie. 

Születésnapján autókat oszt szét az ismert videós 3

Tehát a Németországban élő magyaroknak például van esélyük, és az időből sem futottak ki: május 7-től május 10-ig tart a játék, és Donaldson május 14-én hirdeti ki a nyerteseket. A kiválasztottak csak akkor értesülhetnek a nyereményükről, ha követik MrBeast Instagram-fiókját, mert csak így tudja nekik privát üzenetben elküldeni az örömhírt. 

A kiszórt nyereményeket elnézve tényleg jó üzlet a világ egyik legismertebb videósaként tartalmat gyártani, hiszen az ajándékozást nem a Tesla szponzorálja, a videós maga vette meg ezt a csekély flottát. Az országokra történő korlátozás mondjuk érdekes, mert a szabályzat szerint a nyertesek választhatnak, vagy az autót kérik, vagy annak vételárát. A Model 3-as nyertesei 39 000 dollárt (14 millió forint) is kérhetnek helyette, a Cybertruck nyertese pedig 120 ezer dollárral (43,3 millió forint) térhet haza.