Veszekedésig fajult két autókereskedő találkozója Indiában: annak, hogy elszabadultak az indulatok, állítólag az lett a vége, hogy egyikük fényes nappal felgyújtott egy Lamborghini Gallardót, igaz, a múlt hét szombaton, Haidarábád külvárosában történt tűz pontos okát nem sikerült azonnal tisztázni.

Az egyik kereskedő – aki egyben a Lamborghini tulajdonosa is – azonban feljelentést tett a rendőrségen. A Times of India arról írt, hogy a hatóságok beszámolója szerint a két kereskedő azért találkozott egymással, hogy elsimítsák egy korábbi autóeladásból fakadó nézeteltérésüket. Nem sikerült azonban közös nevezőre jutniuk, és ennek lett az eredménye az, hogy a Lamborghini lángokba borult.

Arra utaló jel nincs, hogy bárki megsérült volna az eset következtében, azonban mire a helyszínre értek a tűzoltók, a Lamborghinit már nem lehetett megmenteni. Ennek ellenére a férfi, akit a sportkocsi felgyújtásával vádolnak, továbbra is szabadlábon van.

Egészen sokáig, mintegy tíz éven át gyártották a Gallardót, amiből 2013 végéig összesen több mint 14 ezer darabbal rukkolt elő a Lamborghini. Az olasz márka valaha volt egyik legkapósabb típusa a mai napig több tízmillió forintos értéket képvisel a használt piacon, még itthon is 40-50 millió forint körüli összegekért kínálják.

Égő Lamborghinivel végződött két kereskedő vitája 1

14 022 darab Gallardo hagyta el a Lamborghini gyártósorát 2003 és 2013 között – most már biztos, hogy eggyel kevesebb van az összkerékhajtású sportkocsiból. (Fotó: Lamborghini)

A Gallardóba a Lamborghini kétféle – 5,0, illetve (a ráncfelvarrás után) 5,2 literes – V10-es motorja került: a típus teljesítménye a „legrosszabb” esetben is 500 lóerő, de a legerősebb kivitel, az LP 570-4, mint azt a neve is sugallja, 570 lóerőt is képes leadni, 540 Nm-es nyomaték kíséretében. Adott esetben 3,5 másodpercre sincs szükség ahhoz, hogy 0-ról 100-ra gyorsuljon, míg a végsebessége akár 325 km/óra is lehet.