Amióta 2022-ben bemutatkoztak a pályán az új NASCAR-autók, az amerikai versenysorozatban visszatérő kérdés volt, miként hozhatnák vissza a rövidpályás oválversenyek régi izgalmait. A váratlan fordulatokat illetően egyáltalán nem szűkölködött, ezzel bőven felülmúlta a várakozásokat az előző havi, bristoli futam: mielőtt Denny Hamlint leintette elsőként a kockás zászló, az 500 körös távon csak az élen 54-szer változott a sorrend.

Ennek megfelelően gondoskodtak arról, hogy a kiszámíthatatlan gumikopásnak köszönhetően az első helyen rekordszámú pozíciócserét hozó verseny a leintés után is szolgáljon témával. Egyedi szuvenírrel rukkolt elő a Bristol Motor Speedway: hogy meglovagolják a NASCAR Cup Series sikerét, ünneplés gyanánt befőttesüvegekben árultak a pálya szélén összegyűlt gumidarabokat – szúrta ki a Road & Truck.

Egy üveg gumitörmelékért 50 dollárt, mostani árfolyamon átszámítva körülbelül 18 500 forintot kértek el, és minden bizonnyal volt rá igény, mert már minden üveget el is adtak. A befolyt összeget egy, gyermekeket segítő jótékonysági szervezet, a Speedway Children’s Charities támogatására fordítják.

A mostani ráadásul nem is az első eset volt, hogy hasonló befőttesüveg-akcióval csinált pénzt a bristoli pálya: amikor 2021 és 2023 között az ideiglenes, agyagos-salakos felületű vonalvezetést használta a NASCAR királykategóriája, a verseny során felvert piszkot tették el ugyanígy befőttesüvegekbe, majd árulták – szintén jótékonysági céllal – a rajongóknak.