Amíg korábban azt hihettük, hogy csak a benzinzabáló, gigantikus SUV-k ellen lázadnak a bolygó jövőjéért aggódó klímavédők, úgy tűnik, 2024-re változott a trend. Már az év elején porszem került a gépezetbe, amikor a környezetvédők radikális rétege egy Teslát pécézett ki magának, aminek azért engedték le a kerekeit, mert „a benzinfalója öl”…

A közelmúltban azonban nyilvánvalóvá vált, hogy már az elektromos autók is a klímavédők célkeresztjébe kerültek. Az Extinction Rebellion tagjai a New York-i Autószalonon bukkantak fel, ahol azt hirdették, hogy egy eleve halott bolygón a villanyautó sem jelent megoldást. Üzenetüket látványosan nyomatékosították, ugyanis olajat spricceltek egy Ford F-150 Lightning elektromos pick-upra.

A civil szervezet szóvivője a Carscoops megkeresésére adott magyarázatot a legutóbbi akcióra: „Az elektromos járművek nem oldják meg az autók valódi problémáját: pazarlóan nagy infrastruktúrát vesznek igénybe, az építésük szükségtelenül bonyolult és erőforrás-igényes, az energiahatékonyság pedig az elektromos autók esetében sem kielégítő.”

A New York-i Autószalonon megjelent aktivistákat később a rendőrök vették őrizetbe.