Unta a hagyományos autók formavilágát, ezért a koronavírus-járvány okozta karanténhónapokat arra áldozta egy 72 éves amerikai férfi, hogy a régi szép időket felelevenítve elkészítse a klasszikus dodzsem kétszeresére nagyított, közúton is használható mását.

Különleges autója alapjával Dan Hryhorcoff annak idején a pennsylvaniai vidámparkban találkozott: az 1953-as évjáratú dodzsem, a Lusse Auto Skooter újraértelmezését azzal magyarázta, hogy megragadta a Chevrolet furgonokéhoz hasonló megjelenése, ezért döntött úgy, hogy lemásolja. Mint arról a Popular Science oldalán nyilatkozott, fiatalkorától fogva egyedi projekteken dolgozott.

Elmondása szerint csak azzal eltöltött nyolc órát, hogy lemérje a járművet, és a referenciafotók alapján kidolgozza a felnagyított változatát.

Először hungarocellből, majd a kapott minta alapján üvegszálból formázta meg a karosszériát, a végeredmény pedig a Chevrolet Aveóból átszerelt motorral lett teljes. Mivel az első tengelyen egy motorkerékpár kereke található, az egyedülálló elrendezés miatt háromkerekű tricikliként jegyezték be a járművet. Hryhorcoff azért választotta a szokatlan megoldást, mert így a magát inkább mérnöknek, mintsem művésznek tartó férfi szerint könnyebb kanyarodni, illetve manőverezni az utakon.

Pontos műszaki paraméterek nem derültek ki a közúti „dodzsem-tricikliről”, az arról megjelent videó tanúsága szerint egyáltalán nem egy lomha technika, még ha nem is V8-as motort építettek bele.