Szerencsésebben aligha jöhetett volna ki két autó találkozásából az éppen arra járó gyalogos, aki a piros lámpajelzés ellenére elkezdett átkelni a gyalogátkelőn. Az eset Argentínában, a Buenos Airestől nagyjából 80 kilométerre található La Plata városában történt, ahol az egyik kereszteződésben azután ütközött egy Jeep Renegade és egy Peugeot 206-os, hogy gyakorlatilag mindkét fél figyelmen kívül hagyta a piros lámpát, az SUV sofőrje egyértelműbben.

Mindenesetre jól látható a térfigyelő kamerák felvételein, hogy a nő megpróbálta a kezével védeni, eltakarni magát, de a két autó pont elkerülte őt: amíg az egyik ellentétes irányba sodródott, a vétkesnek inkább tekinthető járművezető a Jeeppel a zebra mögött várakozó busznak csapódott. A mentők és a szemtanúk azonnal a nő segítségére siettek, aki nemhogy túlélte, de komolyabb sérülés nélkül meg is úszta az incidenst, csakúgy, mint a két sofőr.

Fontos leszögezni, hogy a járókelők számára alapvetően nem kötelező a KRESZ ismerete – más kérdés, hogy ez helyes-e így, vagy sem –, de aki nem akarja a szerencsére bízni az életét, mint a fenti képsorokon látható gyalogos, annak az alábbi gyorstalpalót ajánljuk: