Az amerikai sportrajongók kedvelt elfoglaltsága a tailgating, azaz a meccsek előtt a stadionok parkolójában végzett sütögetés, sörözgetés, ahol a társaságok közösen hangolódhatnak a várva várt mérkőzésre. 

Nyolc autó égett ki a parkolói grillezésben 1

Ilyen a tailgating (Fotó: Getty Images)

Ám nem veszélytelen a dolog, a grillsütők és az autók közelsége bajhoz vezethet, ahogy a múlt hétvégén is történt. Az új NFL-szezon a múlt héten kezdődött, az első fordulóban többek között a Miami Dolphins fogadta a New England Patriots csapatát.

A meccs előtt a – Forma-1-ből is ismerős – Hard Rock Stadium parkolójában szokás szerint zajlott a grillezés, majd a nézők bevonultak megnézni a mérkőzést, ám valaki a még parázsló sütőjét egyszerűen az autója alá tolta, ami gyorsan tüzet okozott.

Nem pusztán a felelőtlen szurkoló autója égett ki, a tűz továbbterjedt, hét másik parkoló jármű – köztük Mercedesek, Audik – is kiégtek, mire sikerült megfékezni a lángokat.

„A rendőrök azt mondták, hogy egy grill okozta tüzet, egy másik autó is belobbant, ami aztán még további öt-hat autót gyújtott fel. Van biztosításom, a stadion illetékeseivel is beszéltem, aztán meglátjuk, mi lesz” – nyilatkozta az NBC-nek Scott Dellorfano, akinek (kiviteltől, állapottól függően 45-70 millió forintos) Mercedes-Benz S 63 AMG-je lett a tűz martaléka, az autóban ráadásul mintegy 3000 dollár készpénz (1,2 millió Ft) is hamuvá lett.