Az 1970-es évek amerikai autóiparára jellegzetes vonás köszön vissza egy vadonatúj Ferrari SF90 Stradale utasterébe benyitva: ilyenkor általában Alcantara-bőrbelső a jellemző, de ezt az egyedi tervezésű példányt valaki farmerból készült ülésekkel rendelte – és igen, van már gazdája. A duPont Registry aukciósház szerint méghozzá „egy igen szerencsés ügyfélről” van szó, akinek a kérésére Kuroki Superstone Bleach farmerral borították az üléseket.

Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel 1
Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel 2

Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel

Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel 10
Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel 11
Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel 12
Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel 13
Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel 14
Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel 15
Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel 16
Fotó megosztása:

Jelen esetben ugyan a nadrágok esetében gyakori narancssárga kontrasztvarrás elmarad, a fej- és a háttámlát is piros csík, illetve az ugyanilyen színű Ferrari-logó díszíti. Az ülés szerkezete szénszálas anyagból készült, ami többféle kék színben is elérhető, a műszerfal pedig ennél jobban nem is lehetne összhangban a „kárpitozással”, ugyanis kék bőrből és még több farmeranyagból áll. Még a pillangóváltó fülei is ebben a színben jelennek meg.

Az SF90 Stradale ráadásul nemcsak az ülései miatt mondható egyedinek, hanem a tető is ad rá okot. Első blikkre ugyan feketének tűnik, de közelebbre megnézve kiderül, hogy igazából szintén kék (annak is a Scotland Blue árnyalata), így a tetőn szinte virít a piros versenycsík. A karosszériát emellett több ponton is az Assetto Fiorano-csomag részét képező szénszálas kiegészítők tarkítják, az összkép mégis ízléses, mi több, stílusos lett.

Csak egy Ferrari készült ilyen belsővel 17

Ennyire egyedi külsőt talán még egy SF90 Stradale sem kapott, főleg ennyire visszafogott csomagolásban. Való igaz, a Ferrari hibrid sportautója csak 2019-ben mutatkozott be: 986 lóerős összteljesítményét a 4,8 literes, ikerturbós V8-as erőforrás mellett három elektromos motor is támogatja. Álló helyzetből 2,5 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, míg a csúcssebessége akár 340 km/óra is lehet.