Néhány napja a szlovák D4-es autópályán ütközött össze egy Dacia Duster és egy Ferrari SF90 sportautó Stomfa felé tartva. A helyi rendőrség közleményéből az nem derül ki, hogy melyik autós volt a hibás, a Facebook-kommentek között írják néhányan, hogy a daciás volt a vétkes. Az biztos, hogy egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt és szerencsére nem sérült meg senki a balesetben.

Dacia és Ferrari ütközött Szlovákiában, az anyagi kár igen jelentős 1

A kárt viszont már felmérték a hatóságok, amelyből kiderült, hogy a Daciában 5000 eurós kár keletkezett (1,85 millió forint), a Ferrari esetében ez az összeg 500 ezer euró (184 millió forint). Ami egyébként nagyon furcsa, valószínűleg megállapíthatták a totálkárt, ugyanis egy SF90 Stradale durván 180-200 millió forintba kerül.

A képről úgy tűnik, hogy ez még a modellfrissítés előtti Duster, amely új korában nem sokkal került többe mint 3 millió forint. A legfrissebb modellt nemrég teszteltük, az 4,8 millióról indul.

A Ferrari 2019-ben mutatta be a hibrid SF90 Stradalét, aminek hajtását a 4,0 literes, V8-as erőforrás mellett három elektromos motor segíti, ezek együttes teljesítménye 986 lóerő. 0-ról 100 km/órára mindössze 2,5 másodperc alatt gyorsul, míg végsebessége eléri a 340 km/órát.