Utópikus álomként hangzik, de van, ahol valóság: Mexikóban az állami lottón 299 pesóért, átszámítva körülbelül 4800 forintért lehet tombolát vásárolni, a győztes március 20-án egy 2021-es évjáratú Suzuki Jimnyvel fog gazdagodni. Összehasonlításképpen: a japán terepjáróhoz a legtöbb országban, így Magyarországon is valamivel több mint hétmillió forintért lehet hozzájutni.

Sokan bánkódhatnak amiatt, hogy csak mexikói állampolgárok próbálhatnak szerencsét az állami szerencsejáték-vállalathoz kapcsolódó Sorteos Reynosa játékán, ami az AMLO felajánlásának köszönhetően valósult meg. Magára a tombolára egyébként az a jellemző, hogy olyan tárgyakat sorsolnak ki rajta, amiket hétköznapi emberek nem engedhetnek meg maguknak csak úgy. (Mexikóban 2020-ban az éves átlagkereset kb. 5,6 millió forintnak felelt meg.)

Van, ahol tombolán sorsolnak ki egy új Suzukit 1

A Suzuki 1970-től gyártja a Jimnyt, és 2018-ban, mintegy húsz év elteltével indította el annak negyedik, mostani generációját. Nem a hatalmas méreteiről ismert a Jimny, mivel a jelenlegi modell alig több mint 3,3 méter hosszú – így egyelőre csak kétajtós kivitel létezik belőle, és habár ígérték már az ötajtós változatot is, egyelőre csak japán diákok építették meg.

1,5 literes, 101 lóerős benzinmotorjával nincs is sok keresnivalója a tréningpályán, terepen viszont annál több – a Vezess ki is próbálta, mennyire strapabíró a japán márka egyik legdögösebbnek tartott modellje: