Hazánkban talán kevésbé ismert, de az angolszász világban igazi kultstátusznak örvend Roger Corman B-filmes producer és rendező 1975-ös műve (r.: Paul Barter), a Halálos futam 2000 (Death Race 2000).

Az akkor még a középtávú jövőnek számító 2000-es évben a USA fasiszta disztópiává fejlődött vissza, ahol és amikor a címadó, vérre menő versenyt, hivatalos nevén a „Transzkontinentális futamot” igazi népszórakozató eseményként rendezik meg évről évre.

A Mad Max-világot is megelőlegező, sci-fi környezetbe ágyazott fekete komédiában egészen elképesztő figurák és járműveik produkálnak sokkoló vagy épp sokkolóan humoros pillanatokat, sörözős-agyzsibbasztó szórakozásnak tökéletes mozi ez egy estére. Érdekesség, hogy ez volt Sylvester Stallone világsztárság előtti utolsó filmje is, hiszen 1976-ban robbant be a köztudatba az általa írt – és részben rendezett – Rockyval.

20 milliót is érhet a kultfilmes szörnyautó 1
20 milliót is érhet a kultfilmes szörnyautó 2

20 milliót is érhet a kultfilmes szörnyautó

20 milliót is érhet a kultfilmes szörnyautó

20 milliót is érhet a kultfilmes szörnyautó 8
20 milliót is érhet a kultfilmes szörnyautó 9
20 milliót is érhet a kultfilmes szörnyautó 10
20 milliót is érhet a kultfilmes szörnyautó 11
20 milliót is érhet a kultfilmes szörnyautó 12
Fotó megosztása:

A számtalan bugyután vagány járgány közül az egyik legemlékezetesebb a fő ellenfél, a bajnok „Frankenstein” (David Carradine) szörnyautója, az Aligátor (Alligator Car), melyet hamarosan árverésre bocsátanak.

A James Powers, Dean Jeffries és George Barris tervezői hármas kezei alól kikerült, VW Bogárból származó alvázra Chevrolet Corvette-kasztnielemek és Corvair sorhatos motor felhasználásával megépített kellékautó a Mecam Auctionsnél kerül kalapács alá a jövő hét második felében, az árverésen 30-50 ezer dollár (jelenlegi árfolyamon 11-18 millió Ft) közötti összegre várják a leütést.

20 milliót is érhet a kultfilmes szörnyautó 13

Forrás: Mecum Auctions