A héten számos dolog történt az autózás hazai és nemzetközi világában, amelyről érdemes volt beszámolni. Ha lemaradtál volna, most bepótolhatod, összeszedtük a hét legizgalmasabb cikkeit a Vezessről.

Itt a 10 legolcsóbb új személyautó

Nagyon megdrágultak az újautó-piac legolcsóbb darabjai is. Immár 4 millió felett kezdődnek a Daciák, 4,5 millió felett van a Suzuki Swift indulóára, és csak 5 millión túl lehet Renault Cliót vásárolni. Akadnak azonban tőlük olcsóbb kategóriatársak, amelyeket nem igazán preferálnak a vásárlók. Melyek ezek? Kattints az alábbi cikkünkre a válaszért!

Drágább lesz a jogsiszerzés

Egy átlagos tanfolyam ára tavaly augusztusban 235 050 forintba került, az előző évekhez képest ugrásszerűen növekedett a jogosítvány megszerzésének az ára. A magas költségek okai között említhetők a rendkívül gyors ütemben növekvő üzemanyagárak, de a kiemelkedő kereslet is hajtja a drágulást. A részletekről többet is megtudhatsz a Vezess alábbi cikkében:

Pokolian drága luxusautóba pakoltak építési anyagot

Az átlagember életében egy Maybach maximum az újságokból, autókiállítások alkalmával, vagy akkor kerül kézzelfogható távolságba, ha megnyeri a lottót. De vannak, akiknek ez az autó is csak egy célszárszám, ami elvisz egyik helyről a másikra és ha kell, telerakja térkővel a csomagtartót. Nem hiszed? Nézd meg az alábbi cikket:

Autós üldözés Debrecenben

Rablás történt Debrecen belvárosában csütörtökön, a délelőtti órákban. Az elkövetők egy sárga Fiat Secientóval menekültek, de az egyik kanyart követően  egy parkoló autónak ütköztek. A további részleteket és a menekülésről készült videófelvételt alábbi cikkünkben nézheted meg:

Kamu volt az új Lada

Egy fiatal, ügyes grafikus belengette YouTube-csatornáján a hírt, miszerint 2023-ban új Lada érkezik és a prototípsuról már készült is egy videó. Sajnos azonban kiderült, hogy a felvétel kamu. Az elkészített digitális Lada remekül mutat, érdemes megnézni:

A Teletank legutóbbi adásában

A Vezess Teltank sorozatában valódi közlekedési körülmények között próbáljuk az autókat. Mindig azonos útvonalon hajtunk, amelyben van városi szakasz, országút és autópálya is. Ezen a hét megmértük, mennyit is fogyaszt valójában egy Toyota Prius:

 

Teszt: Volkswagen Touareg 3.0 TFSI Plug-In-Hybrid R

Csupa zöld rendszámos modellről írtunk tesztet az elmúlt héten. Az elektromos Audi és villanyhajtású Volvo mellett járt nálunk egy szintén konnektorról tölthető Volkswagen is. Azoknak a keze van a fejlesztésében, akik a ralirészlegért is felelnek. A Volkswagen Touareg R az eddigi legerősebb Volkswagen, mégis az egyik legszomorúbb dolog a világon.