“Az új Lada Priora NFR (2022-2023)” – ezzel a címmel futott körbe a világhálón az alábbi videó, amelyen látszólag egy vadonatúj, modern Lada-modell látható. Bármennyire is lett izgatott az autós világ az újdonság láttán, már az első képkockák fonákkal adott pofonként rántottak vissza minket a valóságba; ez bizony nem egy új Lada, de még csak nem is Lada.

a videó a hirdetés után indul

Egy orosz portál kérdésére reagálva a Ladák gyártója, az AvtoVaz sajtószóvivője is reagált a videóra és elmondta, a felvételen látható autóhoz nincs köze a gyártónak, csupán egy ügyes képmanipuláció, nem Lada Priora koncepció látható rajta.

Egy új Lada reménye és videója tartotta lázban Oroszországot 1

A felvételt Viktor Stepanov, egy orosz youtuber készítette, amelyről azt állította, hogy 2023-ban kerül forgalomba. Ez azonban kamu, ugyanis a videón egy Peugeot 508-as látható, amelyre rávarázsolták a Lada emblémákat. Azt hozzá kell tenni, hogy ügyes munka, az 508-as Ladaként is parádésan néz ki.

A legújabb 508-as modellt nem is olyan rég teszteltük, szóval ha kíváncsi vagy, hogy valójában milyen a francia szedán, akkor olvasd el alábbi tesztünket:

Egy új Lada reménye és videója tartotta lázban Oroszországot 3