Mindig is részletes kidolgozásáról voltak ismertek az Amalgam Collection modellautói – szinte egy az egyben pontos másuk az adott típus eredeti változatának, leszámítva azt a tényt, hogy természetesen kisebbek annál. Néhány hónappal ezelőtt például a Ford GT40-et alkották meg, a legendás Gulf-festéssel.

Immáron Forma-1-es modellautóval is előrukkolt a brit cég: Lewis Hamilton 2020-as Mercedesét mutatta be, amivel a stevenage-i születésű versenyző hetedik világbajnoki címét szerezte, kiegyenlítve Michael Schumacherrel az örökranglista élén, miután számos rekordot döntött meg: a Portugál Nagydíjon például a futamgyőzelmek számában tört az élre.

Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 2
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 3

Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját

Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 18
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 19
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 20
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 21
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 22
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 23
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 24
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 25
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 26
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 27
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 28
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 29
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 30
Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 31
Fotó megosztása:

A W11 EQ Performance 1:4-es méretarányban ölt testet, azaz a modell hossza 124,46 centiméter. Elképesztő részletességgel, kézzel készítették, ahogyan a festése is tűpontos: ugyanazt a fekete dizájnt ruházták rá, amivel a csapat a rasszizmus elleni globális mozgalomra kívánta felhívni a figyelmet.

Összesen hét ilyen példány érkezése várható, bajnoki évenként egy. Ha úgy tekintünk rá, mint egy modellautóra, limitált szériának megfelelően borsos az ára, 35 ezer dollárba, átszámítva több mint 11 millió forintba kerül – a CarBuzz szerint ez nagyjából egy új Honda Civic Type-R árával vetekszik. Egy igazi F1-es autó értékéhez viszonyítva azonban ez az összeg annak töredéke.

Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 32

Fillérekért megkaphatod Hamilton bajnoki autóját 33

Jó hír, hogy hamarosan tovább bővül az Amalgam F1-es flottája: Valtteri Bottas és George Russell tavalyi Mercedesét is elkészítik – utóbbi esetében értelemszerűen a Szahíri Nagydíjon használt változatot, amivel Hamiltont helyettesítette, és kétszer is közel állt ahhoz, hogy a brackley-i istálló színeiben futott első versenyét megnyerje.

A vállalat állítása szerint a Russell-féle Mercedest már le is foglalózták, ami nem is csoda, hiszen az ifjú brit a következő évtől már valóban az élcsapatnál bizonyíthat, Hamilton oldalán.