Az elmúlt 25 évben megdolgozott hírnevéért az Amalgam Collection: a brit cég készíti a világ legjobb méretarányos modellautóit, melyet jól bizonyít, hogy a világ luxusautómárkái (Ferrari, McLaren, Bugatti, Mercedes-Benz, Porsche) is büszkén hirdetik az 1:8-as vagy 1:18-as méretarányban készülő, igencsak drága portékákat.

Az Amalgam azonban új utat nyitott az üzletben: mostantól bármilyen kérést teljesítenek 1:8-as méretarányban. Ez azoknak lehet igazán nagy lehetőség, akik imádják autójukat, de szeretnék, ha nappalijuk dísze is lenne annak pontos mása. A modellalkotás minden részletre kiterjed a rendszámtól kezdve a beltéren át a világító fényszórókig.

A határ gyakorlatilag a csillagos ég: nem csak autóban, hanem repülőben, jachtban, épületben, azaz szinte bármiben ér gondolkodni. Bár azt a vásárló érdeme eldönteni, hogy milyen értékű dolgot akar méretarányos formában megvenni: 2,5 millió forintnak megfelelő összeg alatt aligha ússza meg az üzletet, de az árazás függ a modellezni kívánt alanytól is.

Munkájuk részletességét, aprólékosságát egyébként tökéletesen szemlélteti az alábbi videó, melyben a Ferrari SF90 Stradale készül. Az autó ára 12 885 font, átszámítva közel 5,4 millió forint.