Egy jól pozicionált restomod járgánnyal el lehet csavarni a klasszikus és a modern autók iránt érdeklődők fejét is egyszerre. Ezt a Hyundai pedig most nagyon érzi, korábban az első Pony-átépítésükkel nyűgöztek le minket, most pedig az egyik első szedánjukat faragták át, egy Grandeur volt az áldozat.

Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 1
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 2

Modern retró egy régi Hyundai limuzinból

Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 16
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 17
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 18
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 19
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 20
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 21
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 22
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 23
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 24
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 25
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 26
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 27
Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 28
Fotó megosztása:

A saját fejlesztőcsapatuk dolgozott ismét a különleges tanulmányautón, ami tökéletesen felismerhető maradt, mégis olyan modern jegyekkel látták el, amiktől az új Ioniq 5 retro, a Pony és a Grandeur pedig éppen hogy futurisztikus. A 80-as éveket megidézendő pixeles stílusú ledes lámpákra cserélték az eredetieket, és bár a Pony és a Grandeur formaterve is inkább késő 70-es éveknek tűnik, őrjítően jól áll nekik az átalakítás.

Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 29

Ennyivel persze nem úszta meg a Grandeur, kapott új hűtőmaszkot és felniket is, kisebb tükröket építettek hozzá, és a fényezést, valamint a díszléceket is felfrissítették. Utasterében már drasztikusabb változások történtek. Csupán a színösszeállítás idézi meg az eredeti autót, de még az üléseit és teljes műszerfalát is újjáépítették.

Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 30

A fekete és a sötét bronz árnyalatok miatt régies a hatás, erről tehet a bársony kárpitozás is, ami szintén a korszak egyik legnépszerűbb megoldása. A műszerfalon két kijelzőből álló panel trónol, ezt vélhetően a legújabb Hyundai és Kia modellekből emelték át és van egy harmadik is a középkonzol elején. Futurisztikus, tükrös mennyezeti “csillár” került a hátsó sor fölé, elöl pedig elegáns kihúzható fiókba kerülhetnek apróbb értéktárgyak.

Modern retró egy régi Hyundai limuzinból 31

Ledes megvilágítást kapott az ajtópanel is, a középkonzolon pedig egy klasszikus, repülőgépekből ismerős kar a fizikai kapcsoló az automata váltóhoz. Az 1986-os eredeti bemutatójakor valószínűleg a Hyundainál sem gondolta senki, hogy az autót egyszer villanymotor fogja hajtani, arra pedig végképp nem, hogy ezt pont a gyári dizájncsapat fogja beleszerelni.