Ki akart kerülni egy elé kiszaladó macskát, a határozott mozdulat hatására azonban elveszítette uralmát autója felett, majd az út jobb oldalára letérve letarolt egy buszmegállót Svájcban egy 36 évés nő – derült ki a helyi hatóságok beszámolójából.

Az ütközés következtében a buszmegállóban és a nő által vezetett Maserati Ghibliben is komoly károk keletkeztek. Teljesen összetört a Ghibli eleje, így becslések szerint az autó tulajdonosát több tízezer eurós kár érte. Öröm az ürömben, hogy a kantoni rendőrség tájékoztatása alapján sem a sofőr, sem pedig a 31 éves utasa nem sérült meg.

Tizenöt év pihenő után, 2013-ban került vissza a Maserati kínálatába a Ghibli. Harmadik generációs luxussportautóját többféle motorral is kínálja az olasz gyártó: ezek közül a benzines, V6-os változatok teljesítménye 404, illetve 424 lóerős, de a tavaly bemutatott Trofeóba már 3,8 literes hajtás kerül a 3,0 literes helyett, ami 572 lóerőt produkál.

Az idén megjelent hibrid Ghiblit a Vezess is kipróbálhatta, sőt, azt is szemügyre vettük, hogyan működik a fedélzeti rendszere. Nézd meg a videót: