Képzeletünk széles skálán képes vágyak tárgyait lelki szemeink elé varázsolni, mégis vannak olyan dolgok, amiket nem láthatunk jönni. Ilyen a BMW Z8 kupé is, mert már az is kész csoda lenne, ha egy gyári kabriót birtokolhatnánk, nemhogy egy olyat, ami nem is létezett belőle. Mindenki őrizze meg a nyugalmát, nem egy Z8-at faragtak át ehhez az autóhoz, épp ettől tűnik nagyon kereknek a történet.

Megalkotni azt, amit a fantáziánk elképzel, nagyon nehéz vállalkozás. A Smit Vehicle Engineering viszont vállalkozott arra, amit egy ügyfelük vázolt nekik: kellett neki egy Z8 kupé. Kinek ne kellene, ugye? Erre a műhely kihozta az ötletből a lehető legtöbbet, sőt, talán még túl sokat is, mert amit látunk, az váratlanul tökéletes.

Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 1
Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 2

Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra

Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 11
Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 12
Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 13
Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 14
Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 15
Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 16
Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 17
Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 18
Fotó megosztása:

BMW embléma sajnos nem szerepelhet rajta, annak ellenére sem, hogy úgy néz ki és a teljes technikája is az. Senkinek nem lenne szíve szétvágni egy Z8-at ezért a mutatványért, egy Z4-et viszont bármikor. Erre épült meg az Oletha Coupé egy teljes lecsupaszítás után.

Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 19

Teljesen egyedi karosszériát terveztek hozzá a Z8-at mintául véve. Amit lehetett, átmentettek a kabrióról, már a formát illetőleg. Nagyon hasonlít az eleje, egészen jól sikerült az oldalát leutánozni, megvannak az oldalsó levegőkilépők és a vékony széles vesék is elöl, de még a lámpái is nagyon hasonlítanak.

Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 20

Leginkább a hátsó részt sikerült pontosan lemásolni – vélhetően épp ez volt a cél -, még a hosszúra nyújtott kupé tetővel is tökéletesen kiadja a forma. A teljes karosszéria karbonszálas műanyagból készült, vagyis az Oletha nagyon könnyű lett, és persze drága. Azt nem árulták el, mennyit fizetett érte a megrendelő, és talán elképzelni sem tudjuk ezt az összeget.

Nem is tudtuk, mennyire vágytunk egy BMW Z8 kupéra 21

Bár a padlólemez egy Z4-é, motorja egy M3-asé, méghozzá a 4,4 literes V8-as szívó, hengerenkénti pillangószeleppel. Az S65B44 teljesítménye gyárilag elérte  a 450 lóerőt is, azt persze szintén nem árulták el, mennyire sikerült felhúzni az Olethában. A könnyű karosszériával már ennyi is bődületesen sok lenne, hát még ha ennél is erősebb.