Az első dollármillió megszerzése a nehéz, utána megy minden, mint a karikacsapás. Ezt bizonyítja egy amerikai ingatlanmogul autójának a története, ami több mint tanulságos.

Manny Khoshbin kamaszként érkezett az Egyesült Államokba családjával, és nulláról építette fel saját ingatlanbirodalmát. Dollármillióit pedig egyik kedvenc hobbijának, az autógyűjtésnek szenteli, és a Koenigsegg az egyik kedvenc márkája.

2017-ben rendelt is magának egy kifejezetten egyedi kivitelű darabot. A Koenigsegg Agera RS Gryphon elnevezésű gép viszont nem ért el a megrendelőhöz. A kiszállítás előtti teszteken szenvedtek vele komolyabb baleset.

Khoshbinnak egy Phoenix nevű Agera RS-t ajánlott fel a Koenigsegg kárpótlásul, míg a Gryphont végül a gyártó visszavette tesztdarabnak. 

Így került hozzá a 24 karátos aranyborítással feldobott, sárga-fekete Agera RS, amelynek két turbóval lélegeztetett 5 literes, V8-as 1 MW-os erőforrása nem kevesebb mint 1360 lóerőt szabadít rá az útra. A hétsebességes váltóval felvértezett új Koenigsegg 2,5 másodperc alatt katapultál 0-ról 100-ra, a végsebessége pedig 400 km/óra.

Ez a Koenigsegg bizonyítja, hogy milliárdosként könnyű milliárdokat kaszálni 2

Most pedig jöjjön a lényeg, a pénzügyi oldal. Manny Khoshbin csak pár hónapig használta az autót, ami végül 2,2 millió dollárjába fájt, de úgy tűnik, ezen a szinten a megtett kilométerek (2172 kilométeren áll az órája) nem hoznak magukkal komoly áresést.

 

Az autót 4,1 millió dollárért passzolta tovább, vagyis csak ezen az adás-vételen 572 millió forintot kaszált, amellett, hogy hónapokig élvezte a világ egyik leggyorsabb autóját. 

Ráadásul ez nem egy veterán Ferrari, egy Le Mans-t megjárt ikonikus versenygép, hanem egy modern szupersportautó, aminek technológiája igazolhatja a több millió dolláros vételárat, de az ár pár hónapos duplázódása azért még ezen a szinten is ritka.

Ez a Koenigsegg bizonyítja, hogy milliárdosként könnyű milliárdokat kaszálni 3

Az autó most újra eladó, egy Pagani kereskedés árulja Los Angelesben, vételárat pedig csak a komoly érdeklődők számára adnak meg. Ha tippelnünk kell, most sem csökken újkori ára alá az autó értéke.

Khosbin saját videócsatornáján szívesen mutatja be autóit vagy mint itt azt is, mennyibe kerül azok fenntartása: