A svédországi Trollhattanben lévő tesztpályán vesztette el uralmát a Koenigsegg Agera RS felett a tesztpilóta és a nedves aszfaltról pillanatok alatt csapódott az árokba a közel 1200 lóerős gép. A különleges sportkocsiból csupán 25 darab készült és minden példányt alaposan letesztelnek, hogy mire a tulajdonosa megkapja, egészen biztosan kiválóan működjön az autó. A Koenigsegg közleménye szerint valóban a szerencsétlen körülmények miatt történt a baleset, tehát nem műszaki hiba áll a háttérben.

Az eset után a tesztpilótát és utasát kórházba szállították, de a vizsgálatok után távozhattak is. A gyártó szerint az autónak sem esett komoly baja, szerkezetileg teljesen sértetlen, csupán a karosszériát viselte meg az incidens. Mivel a mérnökök nem találtak műszaki hibát, ezért az autót újjá építik a gyárban, így ugyan késik a tervezett átadás, de a megrendelő nem marad autó nélkül.

Brutális képességei miatt az Agera RS-nek igazán biztos kéz kell, az utascella mögött egy 5 literes lökettérfogatú V8-as biturbó motor dolgozik, mely közel 1200 lóerős teljesítményt és 1280 Nm csúcsnyomatékot szabadít a hátsó kerekekre. Mindez bármilyen autóban elképesztő lenne, de a nagyrészt szénszálas műanyagból álló Agera RS kevesebb, mint 1,3 tonnás súlyával együtt mindenképp valóságos műszaki csemege.