Március 13-án, szombaton egy 43 éves férfi szenvedett balesetet Ferrari F8 Tributójával a német A5-ös autópályán – írja több német lapértesülésre hivatkozva a Carscoops.

Teljesen lezúzta az olasz sportkocsi elejét a sofőr, ahogyan az alábbi képen is látható, ami azért lehet különösen fájó, mert annyira új darabról van – illetve volt – szó, hogy mindössze hat órával a baleset előtt vette át a kulcsokat, több mint egy évnyi, kitartó várakozást követően. Újonnan 360 ezer euróba, tehát valamivel több mint 132 millió forintba kerül egy F8 Tributo.

Átvette új Ferrariját, hat órával később összetörte 1

A rendőrség jelentése szerint a baleset oka az volt, hogy a férfi nyári gumikkal és nem megfelelő tempóval haladt a vizes úton. Amikor elveszítette az irányítást a 3,9 literes és 720 lóerős V8-as motorral szerelt Ferrari felett, a betonkorlátnak csapódott, aminek következtében a hátulja is megsérült. Arról visszapattanva egy minibusznak, majd egy másik korlátnak ütközött.

A férfi sértetlenül megúszta a balesetet, utasát azonban komoly sérülésekkel szállították kórházba, viszont nincs életveszélyes állapotban.