Néhány napja egy 45 fős, szupersportautókból álló csapatot állított meg a rendőrség Hongkongban, természetesen egy jó előre megtervezett akció keretén belül. Sajnos a helyi rendőrség évek óta küzd az illegális utcai versenyzőkkel, ezúttal is egy ilyen bandára csaptak le.

Az utcai huligánok egytől egyig méregdrága luxusautókkal veretik az utcákon és főleg éjszaka lehetetlenítik el a környéken élők nyugalmát, ugyanis a Porschék, Ferrarik, Nissan GT-R-ek, Lamborghinik nem éppen arról híresek, hogy csendben lehet velük közlekedni, pláne nem akkor, ha versenyzésről van szó. De van a sorban több McLaren, Mercedes-AMG GT és még sorolhatnánk.

“Komolyra fordítva a szót”, itthon egy csipszelt’, füstokádó 1.9 TDI Golf tuti kúpot adott volna nekik, vagy egy turbós Civic, de még szóba jöhetne az 1.3 ideges Swift is. Az E46 20d-ről nem is beszélve…

 

A helyi hírcsatornák szerint az egyik Nissan GT-R-t lefoglalta a rendőrség, mert olyan módosításokat eszközöltek rajta, amivel nem vehetett volna részt az utcai közlekedésben. Emellett még 9 olyan járművet találtak, amelyet azonnali átvizsgálásra állítottak elő a helyi közlekedésrendészet telephelyére.