Habár a 2021-es modellévre legújabb Broncójával is előrukkolt a Ford, abszolút kapósak a régebbi példányok is, pláne akkor, ha a Mustangok esetében megszokott 5,0 literes Coyote V8-ast rejti a motorháztető. Eddigi tulajdonosa hét évvel ezelőtt vásárolta meg az 1970-es évjáratú Broncóját, a teljes felújítás keretében pedig többek között a motorját is lecserélte, míg ZF gyártmányú ötsebességes manuális váltója egy 2000-es F-250-ből származik.

A meredekebb útviszonyokkal pedig a 17 colos Fuel Zephyr kerekekre szerelt, 35 colos Toyo terepgumik segítségével birkózik meg. A látványosabb újítások közé tartózik sötét metálvörös festése, ami dinamikusan harmonizál a fekete tetővel. Nyoma sincs az elmúlt több mint 50 évnek a beltérben, sem hiszen az is teljes felújításon esett át, amit a friss fekete bőrkárpit is jól mutat, melyet egy 2017-es Jeep állítható üléseire húztak.

Mustang-szívvel egy vagyont fizettek ezért a terepjáróért 2

A képre kattintva galéria nyílik!

Az érintőképernyős fejegységgel és JL audiórendszerrel, valamint légkondicionálóval szerelt, Floridában meghirdetett Bronco népszerűségét kétségbe sem lehetett vonni. 42 licit érkezett be rá online, végül 123 ezer dollárért, vagyis több mint 36 millió forintért talált gazdára. Öreg terepjáró nem vén terepjáró…

Kérdéses, hogy újonnan bemutatott utódja eljut-e egyáltalán Európába, mindenesetre ehhez a példányhoz képest töredékáron, 28 500 dolláros indulóárral hirdetik a Ford hivatalos oldalán, ami forintosítva még 8,5 milliót sem kóstál.