Habár a sporttól csak 2011-ben vonult végleg vissza, Shaquille O’Neal kosárlabda-pályafutásának fénykora a ’90-es évekre tehető. A 216 cm magas játékos, akit egyszer a történelem 50 legjobb kosarasa közé is beválogattak, annak idején meglepte magát egy ezüstszínű 1998-as Ferrari F355 Spiderrel.

Átépítették a Ferrarit, hogy beférjen a sztárkosaras 1

A képre kattintva galéria nyílik

Hiába azonban még a vászontető is, a maranellói gép kicsinek bizonyult Shaq számára. Az újonnan 375 lóerős, 3,5 literes, v8-as erőforrással szerelt autó ezért több módosításon is átesett: hogy egy kicsit több hely legyen a beltérben, az üzemanyagtankot áthelyezték, és a gyári tetőt is kicserélték egy olyan módosított változatra, mely alatt rossz időben is elfér a kosaras feje.

Átépítették a Ferrarit, hogy beférjen a sztárkosaras 2

Mindez azonban nem volt elég: nem is hinnénk el, hogy mindez a ’90-es évek tuningszüleménye, ha nem került volna valami oda nem illő az autóba. Ilyen az utólag beszerelt versenyülések fejtámlarészein található Superman-logó is, valamint az egyedi hangrendszer is.

Átépítették a Ferrarit, hogy beférjen a sztárkosaras 3

Ezek ellenére is vevőre talált az F355-ös, mellyel eddigi élete során mindössze 7400 mérföldet (11900 kilométert) tettek meg. Az új gazda már nem Shaquille-től vette meg a Ferrarit, de az autó, mely a mai napig magán hordozza a kosaras kézjegyét, így is 65 ezer dollárért (19,3 millió forintért) kelt el.

Átépítették a Ferrarit, hogy beférjen a sztárkosaras 4