Az eset egy londoni autóstalálkozón történt. Ahogy az lenni szokott ilyenkor, a házfalakon visszhangzott a rengeteg tiltásig pörgetett motor hangja, és egy Nissan GT-R még vizuális élménnyel is feldobta a V6-os előadását.

Láthatóan lángra játszó rendszert építettek alá, az agresszív gázfröccsök hatására masszív tűzcsóva lőtt ki a két kipufogóból újra és újra. A közönség zabálja az ilyesmit, a tulaj pedig nem akart senkit Instagram videó nélkül hagyni, ezért rúgta a gázt serényen, jófejsége viszont megbosszulta magát.

Az autó fara kigyulladt, és a makacs lángokat még az energiaital sem oltotta el, ezért lelkes csapkodással, és némi vízzel mentették meg a japán sportgépet a teljes pusztulástól. 

Az eset nem egyedi, ezen a videón egy Nissan 370Z tulajdonosa lobbantja lángra a műanyagot, de itt még sikerül azonnal vízért kiáltani.

Ezt a jelenséget a turbós benzines motorok esetén az anti-lag rendszerrel lehet elérni. Ennek elsődleges célja a turbólyuk kiküszöbölése, a láng csak hab a tortán. Gázelvételkor az üzemanyag a kipufogóban gyullad be, és ez tartja forgásban a turbót, ennek jele a kipufogó végén kitörő láng. A turbó a következő gázadáskor késedelem nélkül reagál, nem kell megvárni, míg a kipufogógáz felpörgeti.