A Halálos iramban első része 2001 júniusában jelent meg az Egyesült Államokban és hamar rendkívül népszerű lett, a 38 millió dollárból készült film több mint 200 millió hozott vissza. Azóta már az autók is ikonikussá váltak, különösen a Paul Walker által alakított Brian O’Conner narancssárga Toyota Suprája.

A filmben szereplő autót még 2015-ben árverezték el több mint 50 millió forintnak megfelelő összegért és ma egészen biztosan többet ér. Közben már a negyedik generációs Toyota Supra gyári állapotában is hatalmas érték lett, de még mindig sokan vágynak egy pontosan olyan tuningolt Suprára, amilyen Briané. Most megkaphatják.

Angliában most egy kívülről egészen hiteles replikát árulnak. Csak néhány különbség fedezhető fel a filmes autóhoz képest. Megvan a narancssárga festés (ezen épp a Lamborghini Diablo Ariano Atlas nevű árnyalata), a jellegzetes dekorral, az ötküllős felni és a hatalmas hátsó szárny is. Egyedül a belsejében eresztették el a fantáziát az alkotók.

Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 2
Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 3

Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd!

Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 14
Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 15
Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 16
Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 17
Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 18
Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 19
Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 20
Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 21
Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 22
Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 23
Fotó megosztása:

A jobbkormányos autót belül fehér és narancssárga kárpitozás borítja, a hátsó üléseken pedig két nitrós palack kapott helyet. A vezetőoldali ajtón pedig Paul Walker aláírása figyel, de a bizonság kedvéért belehímezték a kartámaszba is a szignót. Az egész beltérben viszont talán az automata váltó a legszomorúbb elem.

Ha Paul Walker narancssárga Suprájára fájt a fogad, akkor ezt nézd! 24

A motorról nincs hír, de gyári állapotában is jól mozgatja a Suprát a 2JZ kódú sorhatos, melyen két turbófeltöltő van. 5600-as fordulaton ad le 320 lóerőt és van mellé közel 430 Nm nyomatéka. Kevesebb mint 5 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 280 km/óra feletti a végsebessége.