Emlékeztek a “tíz másodperces autóra”, amit 14 évvel ezelőtt láthattunk a Halálos iramban első részében? Ha a sötétben tapogatózol, akkor kezdésnek frissítsük fel az emlékeket.
A filmben egy 1993-as Toyota Supra látható, amivel a két főszereplő készült legyorsulni a fél világot, és ha hinni lehet a mozi utalásainak, erre minden esélyük megvolt, ugyanis a 3,0 literes sorhatósból 550 lóerőt hoztak ki a családi műhelyben. Az eredeti 2JZ motor 230 lóerőt tud, és a filmben használt narancssárga Supra április 29-én kerül kalapács alá Kansasben (USA), a Mecum aukcióján.
A Toyota tuningja Eddie Paul műhelyében, a The Shark Shopban készült Kaliforniában és a mai napig megőrizték a filmben látható változatban: Bombex karosszériaelemek, NOS/Holley Performance befecskendező rendszer, belső bukócső, Sparco kormánykerék, sportülések, Yokohama abroncsok, Auto Meter sebesség-, olajszint-, és víznyomásmérő és természetesen a matricák.
Eladó Paul Walker autója, amire 14 éve várunk 3
Kattints a képre és galéria nyílik
Eladó Paul Walker autója, amire 14 éve várunk 4
A Suprához jár továbbá egy speciális slusszkulcs is, hitelesített sorozatszámmal, amely igazolja, hogy az filmben használt autóról van szó. Kikiáltási ára egyelőre titok, de nem lepődnénk meg ha rekordáron találna gazdára.