Habár az eredeti Tesla Cybertruck még nem kapható, néhány lelkes orosz srác elkészítette a saját verzióját Elon Musk sokszögletű autójából. A járműnek akad egy szépséghibája: erejét nem villanylóerők adják, hanem annak a Lada Samarának az erőforrása, melyből a Cybertruckot építették.

Az oroszok megcsinálták a saját Cybertruckjukat 1

A srácoknak több kompromisszumot is vállalniuk kellett: amellett, hogy az átalakítás alanyaként szolgáló méretei meg sem közelítik a várhatóan 2021-ben megjelenő pickup nagyságát, az autónak nincsenek ajtajai, ezért a sofőrnek és az utasoknak a csomagtartón keresztül kell ki- és beszállni. Ez biztonsági aggályokat vet fel, de kit érdekel, ha ez az első Cybertruck Moszkva környékén – gondolhatják a készítők.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Максим (@sukhotin.m) által megosztott bejegyzés, Dec 18., 2019, időpont: 1:24 (PST időzóna szerint)

A nagyjából 350 ezer forintból átalakított Lada Cybertruck nem biztos, hogy sokáig boldogíthatja jelenlegi tulajdonosát: szeretnék eladni a kocsit, melyet 666 666 rubelért, átszámítva 3,18 millió forintért kínálnak. Az autó kifogástalanul működik, a teljes projektről a csapat egy 43 perces videót is készített. (Oroszul tudók előnyben, de a feliratfordítást bekapcsolva magyar aláírással is élvezhető a felvétel.)

A Cybertruck annyira sokakat megihletett, hogy még a sportautókkal Amerikában versenyző Taylor-testvéreket is megihlette. A Le Mans-ban kategóriagyőztes Jordan és testvére, Ricky fogtak egy gokartot, és némi alufólia, kartonpapír, valamint ragasztószalag felhasználásával elkészült a CyberKart.

A kétütemű motorral szerelt járgány károsanyag-kibocsátása nem a legalacsonyabb, ám a szórakozási faktor minden mást a háttérbe szorít.