Már 11 éve annak, hogy írtunk a nagy tervről, a szárazföldi sebességrekordra vadászó Bloodhound projektről. Az impozáns célokat olvasva már akkor ámult a sajtó, a jelenleg is érvényes 1227 km/órás (763 mérföld/órás) rekordot akarták megdönteni, méghozzá elérve az 1000 mérföldes, körülbelül 1700 km/órás álomhatárt. 

2014-ben még Magyarországon is bemutatták a terveket, a véreb meghajtására egy Eurofighter Typhoon vadászgépből származó Rolls-Royce EJ200-as sugárhajtóművet, több Nammo hibrid rakétát és egy versenyautó-motort is terveztek ekkor. 

Úgy tűnt, megvan az alkalmas technológia, megvan a megfelelő pilóta, Andy Green, aki az előző rekordot is elérte a ThrustSSC kabinjába szíjazva. 

Négy év múlva viszont jött a szomorú bejelentés, a projekt elégtelen finanszírozás miatt akadt el, egyszerűen nem találtak elég támogatót a rekordkísérlethez. 

2018 októberében 25 millió font hiányzott a folytatáshoz, ezért megkezdték a program szanálását. Most kiderült, hogy nem sikerült vevőt találniuk a szervezőknek, így a hatalmas társadalmi támogatottság ellenére véget vetnek a kísérleteknek. „Visszaadjuk a külső forrásokból származó technikákat, és azon dolgozunk, hogy a vállalat erőforrásait értékesítve a lehető legteljesebb mértékben kártalanítsuk hitelezőinket.”

A felszámolás keretében maga az autó is eladó volt, tényleges értékének töredékéért: a Rolls-Royce EJ200 sugárhajtóművel felszerelt járműért mindössze negyedmillió fontot (90 millió Ft) kértek.

Talán így kerek a történet, ha minden jól megy, pár év múlva egy dokumentumfilmben igazán drámai momentumként fog hatni, ahogy a kudarcba fulladt tervek végül újra sínre kerülnek. Mert a Bloodhound már úton van a történelemkönyvek lapjai felé, jött Ian Warhurst angol vállalkozó (a turbófeltöltőkkel foglalkozó Melett cég tulajdonosa) és mind anyagilag, mind mérnöki szempontból felélesztette a Bloodhound terveit. 

Beszállása már most eredményesnek tűnik, az átfésült Bloodhound LSR tökéletesen futotta meg az 500 mérföld/órás tesztet, remegve várjuk, mikor sikerült elérni az eredetileg kitűzött 1000 mérföld/órás sebességet.