Földi porhüvelyünk szánalmasan törékeny, ha a természet erőivel kerül szembe. Ha tenyereltünk már izzó kályhára, tudjuk miért. Elég egy pillanat és bőrünk ropogósra ég, ezért annak aki 1600 kilométeres sebességgel akar szárazföldön száguldani egy sugárhajtású rakétára kötözve, számolnia kell a meleggel.

A tervek ugyanis megvalósulni látszanak a szárazföldi sebességrekord megdöntésére tervezett Bloodhound SSC nem marad papíron, inkább Dél-Afrika egyik hatalmas kietlen síkján töri át az ismeretlent, Andy Green pilótával a fedélzeten.

Andy tudja mire vállalkozik, hiszen a mostani rekordtartó ThrustSSC gyomrában is ő gubbasztott, amikor az elérte az 1227 km/h-s sebességet. Ha megnézzük a történelmi értékű felvételeket, láthatjuk, a veszély hatalmas, ezért mindenre fel kell készülni, akár arra is, hogy száguldó tűzgolyóvá változik a Bloodhound SSC.


Ezt a rossz eshetőséget is üdvös lenne túlélni valahogy, ezért nem akármilyen kezeslábast fog Andy Green teleizzadni. A Lamination Technologies fejlesztése magáért beszél, ha a disznók tudnának interneten rendelni, tuti raknának egyet a kosárba perzselés előtt. A speciális tűzálló anyagból szőtt ruha pár másodpercig akár 1100 Celsius fokos hőség mellett is biztosítja a túlélést. Az égési sérülésektől ugyan nem véd meg, azonban a halál elkerülése elfogadható kompromisszumnak tűnik.

Nem akármire készül Andy Green: