A brit Bloodhound SSC azzal a céllal épült, hogy megdöntse a jelenleg érvényes szárazföldi sebességi rekordot, amelyet alkotóinak előző járgánya, az egy mérföldes távon 1227,985 km/óra sebességre képes Thrust SSC (az SSC a supersonic car, azaz hangsebesség fölötti autó kifejezés rövidítése) tart. Az 1997 óta fennálló világcsúcsot most bő harmadával akarják lepipálni, a cél a mágikus 1000 mérföld/óra, azaz 1609 km/óra! Hogy ezt elérjék, a Bloodhound SSC két hajtóművet: egy rakétát és egy sugárhajtóművet kapott; generátorként egy Cosworth V8-as Forma-1-es motort használnak. 

Íme, a világ leggyorsabb autója – videó 1
Íme, a világ leggyorsabb autója – videó 2

Íme, a világ leggyorsabb autója – videó

Íme, a világ leggyorsabb autója – videó

Íme, a világ leggyorsabb autója – videó 6
Íme, a világ leggyorsabb autója – videó 7
Íme, a világ leggyorsabb autója – videó 8
Fotó megosztása:
Íme, a világ leggyorsabb autója – videó 9
Az autóról korábbi próbafutamai kapcsán már írtunk, most azonban a csapat jóvoltából betekintést nyerhetünk abba a pilótafülkébe, amelyben Andy Green hivatásos vadászpilóta és többszörös sebességi világrekorder megkísérli az új csúcsdöntést. 
A több mint tízezer munkaóra nyomán létrehozott utasfülke mindössze 200 kilót nyom, azt közvetlenül a fém alvázra csavarozták rá. A kormánykereket 3D-s nyomtatóval hozták létre, könnyű és merev titánból, méretében és kialakításában pontosan Andy Green kezéhez és ujjaihoz igazítva. 
A szélvédő vastagabb, mint egy vadászrepülőgépben – nem véletlenül, hiszen olyan magasságokban, ahol egy jet fighter repül, nem igen várható ütközés, lenn a földön viszont kavicsok, törmelék vagy akár egy madár is nekiütközhet a Bloodhoundnak. A szélvédőt úgy méretezték, hogy 1445 km/óránál ellenálljon egy egykilós test becsapódásának. A pilótát és a gépezetet egyébként külön golyóálló burkolatok óvják a kavicsfelverődéstől. 
Ami a műszereket illeti, elsősorban digitális kijelzőkkel dolgoznak; a sebességet mérföld/órában és Machban is méri a rendszer. Emellett azonban néhány analóg kijelzőt is beszereltek: a Rolex által, kifejezetten erre a célra tervezett órák ellenállnak a sivatagi hőségnek és az 1600 km/órát meghaladó sebességnél fellépő rezgéseknek. 
A Bloodhound két, szintén egyedi kialakítású pedállal rendelkezik. A jobb oldalival indítható az autó, később ez szabályozza a sugárhajtóművet; a baloldali a kerékfékeket működteti, és csak 321 km/óra alatt használatosak – a teljes fékteljesítmény 1%-át biztosítják. 
Andy Green kifejezetten a testéhez passzított, szénszálas ülésben foglal helyet, sisakjához lélegeztető maszk is tartozik, hogy a gyorsítás során fellépő 2,5 g-s terhelés, illetve a rekordkísérlet helyszínén, a Nagy-sóstó medrében uralkodó pokoli hőség ellenére kapjon levegőt.

Kerékpár: 285 km/óra, motor: 605 km/óra

Különféle sebességrekordok/álrekordok repkednek – az egyiket ez nem ismeri el, a másikat az. A hivatalosnak tűnő adatok szerint “bringával” jelenleg Francois Gissy a csúcstartó, aki folyékony hidrogén-peroxiddal feltöltött rakétával támogatott kerékpárjával 285 km/órás sebességet ért el. Ehhez mindössze 6,7 másodpercre volt szüksége, utána viszont bő egy percig tartott a megállás az átalakított mountain bike-kal.

Íme, a világ leggyorsabb autója – videó 10

A Guiness hivatalos oldala szerint 605,69 km/órával Rocky Robinson tartja a motorkerékpáros rekordot úgy, hogy valójában ennél többet is mértek tőle. Csakhogy a híres bonneville-i sós tó kiszáradt medrében a csúcsértéket két futam átlagaként számolják. Robinson az egyik alkalommal 634 km/órával száguldott – aminek a megdöntésére már javában készül egy, a Triumph által pénzelt csapat (ennek fotója látható felül, néhány burkolat nélkül).