Az amerikai ABC (American Broadcasting Company) készített kampánysorozatot a vezetés közbeni mobiltelefon-használat veszélyeiről. Ennek része az alábbi videó is, amelyen azt láthatjuk ahogy egy fiatal lány vezetés közben inkább arra figyel, hogy mennyien nézik élőben, ahogy énekel.

 

A baleset után az is egészen megrázó, ahogy a lány reagál a dologra és sokkal inkább az foglalkoztatja, hogy folytassa az élőzést, nem pedig az, hogy épp most úszott meg brutális baleset, amelyben akár mások is megsérülhettek. 

A videó minden képkockája igaz, kegyetlen módon be tudja szippantani az embereket a közösségi média, valódi függőséget okozva ezzel.

Hogyan készült?

 

A kampánynak van létjogosultsága, ugyanis ha csupán a közelmúltat nézzük, akkor két nagyon súlyos esetről is beszámoltunk itt a Vezessen. 2018 tavaszán egy kisbusz ütközött homokszállító teherautóval a 4-es főúton, a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét. A sofőr Facebook-élővel bohóckodott a volán mögött.

 

2017-ben pedig két ukrán fiatal vesztette életét hasonló körülmények között. A felvételen szereplő lányok belecsaptak a nyárba; buli, pia, slágerzenére csapatás és persze élő közvetítés. 

Talán ezért nyomták a BMW-nek? Ezért tűnt menőnek, hogy a volán mögött isznak? Bármi is adta a motivációt, megrázó látni, hogy veszélyérzet nélkül, a kockázatra tökéletesen fittyet hányva autóztak, sőt száguldottak. Sok diszkóbaleset eredményét láttuk már, de magát a folyamatot, ami az ütközés pillanatához visz, nagyon ritkán. Ezért húsba maró ez a felvétel, szinte üvöltenénk nekik, hogy ne csinálják.