A brazíliai Itajaí városa még Sao Paulotól is délebbre található és eddig nem igazán hallhattunk róla, most viszont egy rendőrségi ügy kapcsán mégis előtérbe került. A helyi rendőrség buktatott le egy kis üzemet, ahol Ferrari- és Lamborghini-replikák készültek. Az olaszok már sokszor nagyobb tuningcégeknek sem engedik, hogy használják a bikás vagy lovacskás logót, így aztán érthető módon az ilyen gyenge hamisítványok is szúrják a szemüket.

Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 1
Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 2

Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában

Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 12
Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 13
Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 14
Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 15
Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 16
Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 17
Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 18
Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 19
Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 20
Fotó megosztása:

A 14 és 19 millió forintnak megfelelő összegért árult autók technikai részletei nem ismertek, de egyértelműen valami szerényebb teljesítményű motor kerül ezekbe az alapokhoz igazítottan kissé aránytalan karosszériákba. Ezzel olyan rétegek számára biztosítják az egzotikus, európai sportautózás érzését, akik nem engedhetnék meg maguknak a valódi Lamborghini Huracánt.

Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 21

Ezeknek az autóknak minden eleme gyenge másolat, az ülések mintázata, a logók és persze a felnik is csak pont annyira hasonlítanak az eredetire, hogy távolról még feltűnő legyen. A színekkel azonban remekül boldogulnak, hozzák a jellegzetes Lamborghini-zöldet. Az ügyben egyébként két hónappal ezelőtt indult meg a vizsgálat, természetesen a Ferrari és a Lamborghini kezdeményezésére.

Hamis sportautókat gyártó üzemet kapcsoltak le Brazíliában 22

A lekapcsolt üzemben nyolc karosszéria várta az összeszerelést, különféle szerszámok és alkatrészek álltak rendelkezésre a hamisítványok gyártásához. Az apa-fia páros már csak abban reménykedhet, hogy nem voltak tisztában azzal, hogy hamisítványokat gyártanak kicsi kezeik között. Ebben az esetben nyilván enyhébb büntetést kapnak majd. Korábban is érintettek voltak két hasonló peres ügyben, így szorult már a hurok.