A Volkswagen amerikai képviselete és a Kaliforniai Innovációs és Mérnöki Központ közösen alkotott valami igazán menő dolgot, mégpedig egy nagyon modern technológiák felhasználásával készült öreg kisbuszt. Ehhez adott tökéletes alapot az 1962-es évjáratú Type 2-es, melyet sokan kedvelnek és szeretnek. A hippibuszként ismert és furgon létére igazán jellegzetes autónak sikerült egész más kisugárzást adni.

Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 1
Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 2

Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban

Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 11
Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 12
Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 13
Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 14
Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 15
Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 16
Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 17
Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 18
Fotó megosztása:

A kétszínű fényezést narancssárga elemekkel dobták fel és az érdekes részletekből a karosszériára is jutott bőséggel. Először ott vannak a felnik, melyek 3D nyomtatással készültek, akárcsak a tükör szárai és a beltér egyes elemei, mint a kormány és a fotelek konzolja. LED-es fényszórót kapott és fényjáték van a hatalmas Volkswagen logó mögött is. A beltérben mintás szőnyeg oldja a hangulatot.

Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 19

Mikrofonokat helyeztek el benne és beszédfelismeréssel dolgozik a fedélzeti rendszer, így sokkal természetesebb az autóval történő kommunikáció. A rendszer ráadásul a Looking Glass II holografikus kijelzőjén is tájékoztat, mely úgy képes térbeli képet adni, hogy nem kell hozzá semmiféle háromdimenziós szemüveg. Még arcfelismerő rendszer is van benne.

Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 20

A hajtás természetesen a modern idők szavára hallgatva elektromos, így a négyhengeres, léghűtéses boxermotor helyett elektromotor található a Type 20-nak elnevezett kisbuszban. 10 kWh-s akkuval, 120 lóerős teljesítménnyel és 235 Nm nyomatékkal jóval dinamikusabban mozog, mint eredeti formájában. Érdekesség továbbá a Porschéval közösen fejlesztett aktív pneumatikus felfüggesztés.

Hihetetlen modern technika lapul az öreg kisbuszban 21